Tipphetked ja galerii: neljanda viigi järjest teinud Kalju mängib tulega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistrivõistlustelt kaotas liider Nõmme Kalju taaskord punkte, kui ei suutnud koduväljakul enamat 0:0 viigist Paide Linnameeskonnaga. Kusjuures, tegu oli Kalju neljanda viigiga järjest!

Tänane tulemus tähendab, et Tallinna Floral on homme suurepärane võimalus tõusta Kaljuga ühele pulgale - mängu vähem pidanuna jäävad nad nõmmekatest maha kolme punktiga. Homme kohtub Flora koduväljakul Kuressaarega, 3. novembril võõrsil Viljandi Tulevikuga ning viimases voorus võõrsil Levadiaga.

Kaljul jääb aga meistrivõistluste lõpuni pidada veel kaks mängu - esmalt 2. novembril võõrsil Pärnu Vaprusega, seejärel viimas kodus Narva Transiga.

Tänase tulemuse valguses on tiitlimängu sekkunud ka Tallinna Levadia, kes jääb kolm mängu enne meistrivõistluste lõppu Kaljust maha viie punktiga. Ülehomme mängib Levadia võõrsil Tammekaga, 3. novembril võõrsil Narva Transiga ning viimases voorus kodus Tallinna Floraga.

Enam Kaljul eksimisruumi pole, kuid jäme ots on jätkuvalt nende käes, sest võrdsete punktide korral loevad omavahelised mängud ning seal on Kaljul Flora ees eelis.

Paide kapteni Andre Frolovi videointervjuu:

Mäng täispikkuses:

Enne mängu:

Kalju edu tabeli tipus on sulanud kahepunktiliseks – 79 punkti kogunud Kalju lähim jälitaja Flora on vaid kahe ning Levadia nelja punkti kaugusel. Kalju on tänavu koduses liigas püsinud võitmatuna, sest 23 võidule on lisandunud kümme viiki. Neist viimane tuli möödunud nädalavahetusel, kui koduväljakul piirduti Tartu Tammeka vastu 2:2 viigiga.

Paide on tabelis viiendal kohal. Järvamaa esindusmeeskonna suurim konkurent on just Tammeka, kellel on kolm vooru enne liiga lõppu vaid kolm punkti vähem. Paide on aga heas hoos ja saanud viimasest kolmest mängust kirja kaks võitu ja viigi ehk seitse punkti.

Meeskonnad on tänavu omavahel kohtunud kolm korda ning Kalju on võtnud neist mängudest maksimaalsed üheksa punkti. Viimati suutis Paide Kalju alistada 2016. aastal.

Kalju abitreener Sergei Terehhov: «Hooaja lõpp on lähedal ja iga punkt on meeletult tähtis, et jätkata võistlust tiitlile. Meeskond on valmis järjekordseks raskeks kohtumiseks.»

Kalju väravavaht Pavel Londak: «Paide ei ole lihtne vastane, kuid me ei saa endale eksimusi lubada. Tahame säilitada kohta tabeli tipus ja selleks on meil vaja võita.»

Paide juhendaja Vjatšeslav Zahovaiko: «Peame hästi keskendunult mängima igat mängumomenti, sest Kalju ei andesta pisimatki eksimust.»

Paide poolkaitsja Ander Ott Valge: «Kalju jaoks on see kindlasti tähtis mäng, kuid meie ei anna niisama midagi. Lähme ka meie ikkagi kolme punkti võtma. Loodame ka palju fänne Hiiul näha!»

Mängu kohtunik on Roomer Tarajev, keda abistavad Veiko Mõtsnik ja Silver Sepp. Neljas kohtunik on Martti Pukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles