Järelvaadatav: Paides viimati punkte kaotanud meister otsustas seekord mängu saatuse avapoolajaga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 26. vooru avamängus võitis valitsev meister Tallinna FC Infonet võõrsil ehk Paide linnastaadionil 3:1 Paide Linnameeskonna. Postimehe ülekannet kommenteeris Kris Ilves.

Tiitlikaitsja läks kohtumist juhtima juba 12. minutil, kui nende tänavuse hooaja suurim skoorimasin Albert Prosa lõi Jevgeni Harini söödust oma aasta 22. tabamuse. Kõigest viis minutit hiljem sai jala valgeks Aleksandr Volodin ning ehkki 18. mänguminutil lõi Paide eest värava Ander Ott Valge, siis 36. minutil säras taas Prosa, kes andis seekord resultatiivse söödu Andrei Kalimullinile.

Liigatabelis asub Infonet 51 punktiga neljandal kohal ning jääb ühe enampeetud mängu juures Tallinna FC Levadiast maha kuue silmaga. Paide paikneb kümne meeskonna konkurentsis 23 punktiga kaheksandal real.

Mängu eel:

Paide võitleb jätkuvalt viienda koha nimel ja Infonet hellitab endiselt lootusi tõusta esikolmikusse, seega on mõlema meeskonna jaoks iga punkt kulla hinnaga. Kodumeeskond on praegu tabelis 8. kohal, ent viiendast kohast lahutab neid vaid viis punkti. Infonet jääb kolmandal tabelireal olevast Levadiast aga maha üheksa punktiga.

Paide kaotas viimati võõrsil 0:3 Florale, Infonet tümitas aga tulemusega 7:0 Viljandi Tulevikku. Selle hooaja esimese omavahelise mängu võitis mullune meister kindlalt 6:1, seejärel lepiti aga mai alguses Paides külalistele suurt pettumust valmistanud 1:1 viigiga. Ühtlasi lõpetas Paide sellega Infoneti seitsmemängulise võiduseeria. Järvamaalased suutsid Infonetist viimati jagu saada enam kui kaks aastat tagasi, mil Tallinnas võeti 3:2 võit.

Infoneti suurim väravakütt Albert Prosa on seni ainsana küündinud tänavu üle 20 värava piiri, olles skoorinud 21 korral. Paide peab samavõrd valvama ka Jevgeni Harinit, kes on ise löönud 13 väravat ja teinud eeltöö seitsmele, ning Kirill Nesterovit, kelle arvel on lisaks kaheksale tabamusele ka 14 söötu. Paide parim väravakütt on jätkuvalt kaheksa tabamusega Magnar Vainumäe, kuid ükski kaaslane pole teda suutnud toetada enama kui kolme väravaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles