Järelvaadatav: löömatu Flora jätkas vana hooga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistluste 17. vooru keskses kohtumises alistas FC Flora Rauno Sappineni väravatest 2:0 Nõmme Kalju. Loe kohtumise analüüsi SIIT.

Väravad löönud Sappineni sõnul väärisid Flora mehed võitu. «Meil oli võimalus mäng ka varem ära lõpetada,» arvas ta ning lisas, et Arno Pijpersi taktika õigel hetkel nõelata, toimib.

«Väravaid me ei löönud. Sellises mängus loeb iga väike detail, Flora tegi täna vähem vigu kui meie. Sellest piisas,» arvas omalt poolt Nõmme Kalju kaitsja Karl Mööl. «Iga selline kaotus on väga raske, eriti sellises mängus, kus mäng on väga kahepoolne ning väikesed detailid saavad määravaks.»

EELVAADE:

Kaks hästi köetud sauna

Sel hooajal on Flora saanud oma mängumootori hästi käima ja turniiritabelis hoitakse liidrikohta. Koos kahe punkti kaugusel oleva Levadiaga ollakse sel hooajal veel kaotuseta, seejuures on Flora võitnud järjest juba 14 kohtumist. Viimati alistati reedel võõral väljakul koguni 10:0 Pärnu JK Vaprus, tänu millele kindlustati oma liidripositsiooni. Kalju purustas samal ajal koduväljakul 8:0 Sillamäe Kalevi ning jätkab liigatabelis kolmandal real, Florast jäädakse maha kaheksa punktiga. Viimasest kaheksast mängust on punkte loovutatud vaid kahes, ent seda otseste konkurentide vastu – Levadiale jäädi 1:2 alla ja Infonetiga lepiti 2:2 viiki.

Rajud duellid tüürivad viigisadamasse

Meeskondade tänavuse hooaja esimene omavaheline kohtumine lõppes Hiiu kunstmurustaadionil 1:1 viigiga. Õigupoolest on viiki lepitud koguni neljas viimases liigamängus, kusjuures enne seda oli üheksa kohtumist lõppenud emma-kumma poole võiduga. Viimase kümne omavahelise mängu saldo peegeldab hästi meeskondade võrdsust – nelja viigi kõrval on mõlemal kirjas kolm võitu ning väravate vahegi on peaaegu võrdne (11:10 Flora kasuks). Pikemas plaanis on jäme ots aga Kalju käes, sest viimasest 16 omavahelisest liigamängust on Flora suutnud võita vaid kolm. Lisaks tegi Kalju neile sügisel tuule alla ka Evald Tipneri karikavõistluste kaheksandikfinaalis. 

Kes lööb väravaid?

Ehk õigemgi oleks küsida – kes jagab sööte? Kui Flora ridades on pea poole hooaja jooksul jala valgeks saanud 13 meest, siis Kaljus on suutnud skoori teha koguni 14 mängijat. Flora esiründaja Rauno Sappineni arvel on üheksa tabamust ja kaheksa väravasöötu, teises kategoorias hiilgab aga grusiin Zakaria Beglarišvili, kes on lisaks viiele väravale kostitanud kaaslasi juba tervelt 13 väravasööduga! Viimati tegi mees pärnakate vastu eeltöö koguni viiele väravale. Kalju poolel on kuue väravaga resultatiivseim mees Igor Subbotin, kes aga viimases kohtumises meeskonna koosseisu ei kuulunud. 

Kes jääb platsile?

Kui väljakukohtunik on Kristo Tohver, ei maksa ühelgi meeskonnal hõlpu loota. Sel hooajal üheksat mängu vilistanud Tohver on eemaldanud juba seitse meest. Viimati pidi ta reedel õigust mõistma Narva Transi ja Tartu Tammeka heitluses ning piirilinlaste soovimatus reeglitele alluda tõi kaasa selle, et Tohver määras Tammeka kasuks kaks penaltit ja näitas Transi meestele koguni kolme punast kaarti.

Liigatabel 16. vooru järel:

  1. FC Flora 44 punkti
  2. FC Levadia 42
  3. Nõmme Kalju 36
  4. FC Infonet 24
  5. Narva Trans 24
  6. Paide Linnameeskond 15
  7. Tartu Tammeka 15
  8. Sillamäe Kalev 12
  9. Pärnu Vaprus 7
  10. Viljandi Tulevik 7
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles