Järelvaadatav: Trans alistas kindlalt Sillamäe ning jätkab esikolmiku kannul

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 9. vooru peeti hooaja esimene Ida-Virumaa derbi, kui Narva Trans alistas koduväljakul 3:1 Sillamäe Kalevi. Võitjate poolt sai kirja kaks tabamust valgevenelane Dzmitry Koub (18., 27.) ning ühe lisas 47. mänguminutil Elevandiluuranniku päritolu Bi Sehi Elysee Irie. Sillamäe auvärav kanti 44. minutil Roman Grigorevski nimele.

Liigatabelis säilitas Narva Trans neljandat positsiooni, olles kogunud 16 punkti. Sillamäe Kalev asub viie punktiga eelviimasel ehk neljandal real.

Kes keda?

Trans ei ole viimase nelja hooajaga suutnud võita Sillamäe vastu ainsatki liigamängu, 16 kohtumisest on kätte saadud vaid kolm viiki. Mullu lepiti hooaja esimeses duellis 3:3 viiki, teise mängu võitis Sillamäe 3:0 ja kolmanda 3:1, neljas mäng kuulus tulemusega 2:1 samuti Sillamäele. Seda hooaega on Trans aga selgelt paremini alustanud ning läheb laupäevasele mängule kindla favoriidina.

Kas noor Trans hoiab liidreid pinge all?

Trans on olnud hooaja esimese ringi suurim üllataja, alistades soosikutest Nõmme Kalju ning ähvardades viigipunkti röövida ka Floralt. Vaid lisaminutite väravad tõid florakatele 4:2 võidu. Võit tõstaks Transi kolmandal kohal olevast Nõmme Kaljust vaid nelja punkti kaugusele, ent suur küsimärk on selles, keda on Narva meeskonnal üldse platsile saata. Viimati kuulus näiteks algkoosseisu 16-aastane kaitsja Maksim Tšerezov ning ka pink koosneb Transil üldjuhul vaid kogenematutest noormängijatest.

Kes lööb väravaid?

Dmitri Kovb kostitas Florat kahe tabamusega ja on nüüd löönud liigas juba kuus väravat, jäädes sellega alla vaid suurimale väravakütile Rimo Hundile. Vahepeal käeluumurruga väljakult eemal olnud ründaja on kahtluseta Transi suurim oht vastase väravale. Sillamäel on jätkuval vastu panna Maksim Lipin, kellest on nelja tabamuse ja ühe väravasööduga kujunenud meeskonna vedur. Heal päeval toetab teda hästi ka Daniil Ratnikov, kellega koos aidati meeskonnal viimati mängida 2:2 viiki tiitlikaitsja Infonetiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles