Järelvaadatav: Levadia küttis Paidele tõelise sauna

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 3. voorus korraldas Tallinna Levadia tõelise väravasaju, kui võitis koguni 7:0 Maarjamäe staadionil Paide Linnameeskonda. Võitjate poolt said jala valgeks nii Mark Oliver Roosnupp (17.), Jevgeni Kobzar (22.), kübaratriki kirja saanud Rimo Hunt (29., 40., 44.) kui ka Igor Dudarev (42.). Seejuures läks Maarjamäe staadionil kaks korda elekter ära. Postimees tegi kohtumisest otseülekande, mida kommenteeris Kristjan Jaak Kangur.

Enne mängu:

Eelmisel hooajal võitis Levadia kõik neli omavahelist mängu ning läbi aegade on Paide saanud 32 omavahelisest kohtumisest kätte vaid kaks võitu ja kaks viiki. Läbi aegade on Levadia meistriliigas Paidele löönud 97 väravat, seega täna on neil võimalik ületada saja tabamuse piir. Eelmises voorus võitis Levadia kodus koguni 5:0 Sillamäed, Paide pööras aga võõrsil viimase kümne minutiga kaotusseisu Viljandi Tuleviku vastu 3:2 võiduks.

Kas Paide suudab lõpuks kaitse lukku keerata?

Kahe hooaja vahel tublisti uuenenud Paide meeskonnale lõi Narva Trans esimeses mängus viis ja Tulevik teises kaks väravat. Nädala eest oli Paidel platsil kogu vooru kõige väiksema keskmise vanusega koosseis ja noorte meeste kokkumäng võtab veel aega.

Kas Levadia jätkab väravalainel?

Eelmises kohtumises said jala valgeks nii Nikita Andrejev kui ka Ingemar Teever, viimane seejuures vaid paar minutit pärast vahetusest mängu sekkumist. Avamängust Flora vastu on värav kirjas ka Levadia ründetrio kolmandal liikmel Rimo Hundil, seega on kõik kolm avavärava painest juba vabanenud. Sillamäe vastu lõi iluvärava ka talvine viimane täiendus, horvaat Josip Krznaric.

Keda jälgida?

Mängus Sillamäega hiilgas kogenud ründajatest veelgi enam hoopis Mark Oliver Roosnupp, kellelt paljud asjatundjad ootavad sel hooajal nii läbilööki klubitasandil kui ka Eesti koondisesse murdmist. Sillamäed kahe tabamusega kostitanud Roosnupp kandis mullu veel Paide särki, olles seal laenul, ent peab nüüd asuma nii mõndagi endist meeskonnakaaslast kurvastama. Paide ridades tasub silma peal hoida Michael Lilanderil, kes tõuseb äärekaitsja positsioonilt sageli rünnakut toetama ning lõi Tulevikule ka ilusa värava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles