Postimehe otsepilt: Ida-Viru derbi pakkus tulise viigi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel tegid Ida-Virumaa meeskonnad Narva Trans ja Sillamäe Kalev täna esimese koduväljakul tulise 3:3 viigi.

Trans asus kohtumist Kirill Nesterovi 47. minuti tabamusest juhtima, kuid juba 59. minutil viigistas Aleksandr Semahhin matši seisu. 61. minutil viis Roman Nesterovski penaltist omakorda taas Transi juhtima, kui 67. minutil Deniss Malov viigistas jälle penaltist seisu.

73. minutil viis omakorda Igor Dudarev Sillamäe juhtima, kui 76. minuti Nesterovi teine tabamus tõi kodumeeskonnale viigipunkti.

Teises praeguseks lõppenud kohtumises alistas FC Levadia koduväljakul Pavel Marini tabamusest 1:0 Pärnu Linnameeskonna. Nimetatud neljast meeskonnast on Levadial tabelis 4, Pärnul 3, Transil 2 ja Sillamäel 1 punkt.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans – Sillamäe Kalev

Teisipäeval, 8. märtsil kell 18.00 Narvas FAMA kunstmurustaadionil

Ida-Virumaa derbis soosib lähiajalugu Sillamäed, sest viimasel neljal hooajal pole Trans neist liigamängus kordagi jagu saanud. Veelgi enam, vaid kahel korral on Narva meeskond suutnud viigipunkti välja võidelda, kümnel korral on aga platsilt kaotajana lahkutud.

Ka mullu loovutas Sillamäe Transile neljast omavahelisest liigamängust vaid ühe viigi, kui augusti keskel jäid Narvas väravad löömata. See tähendab, et ehkki 2013. aastal suutis Trans karikasarja veerandfinaalis Sillamäest üle olla, pärineb nende viimane liigavõit naaberlinna rivaali üle 2012. aasta oktoobrist.

Avavoorus näidatud mängupildi ja hooaja ettevalmistuse põhjal on Transil suurepärane võimalus asuda just nüüd taas ajalugu enda kasuks kallutama. Võõrsil lepiti Tartu Tammeka vastu küll 2:2 viigiga, mis valmistas piirilinlastele kindlasti seda enam pettumust, et mängu juhiti kahel korral. Transi mäng oli aga tempokas ja lubas aimata võistkonnas peituvat potentsiaali, mille täielik avaldumine jäi avavoorus vaid napi kokkumängu taha.

Sillamäe suutis avavoorus esimesel poolajal Nõmme Kaljuga sammu pidada, kuid teisel väsiti ja kaotati 0:2. Talvel on meeskonnast lahkunud suur osa mullusest põhituumikust ja see paistis ka laupäevases kohtumises välja. Kalevi ründeliinis on võimalus endiste meeskonnakaaslaste vastu skoori teha Transi mullusel suurimal väravakütil, 13 väravat löönud lätlasel Vitalijs Zilsil. Avakohtumises paistis ühena vähestest Sillamäe poolel positiivselt silma teinegi mees, kes kandis mullu hooaja teises pooles Transi särki – terav äära Maksim Lipin.

Transi ei saa aidata Tammeka vastu punase kaardi saanud Vitali Andrejev.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Arvan, et Kalev Sillamäe võistkonda on tulnud head ja tugevad jalgpallurid lisaks juba olemasolevatele oma mängijatele. Loodan, et mõlemad võistkonnad näitavad korralikku ja ilusat mängu. Võidab kõige tugevam.»

Transi poolkaitsja Kirill Nesterov: «Esimene kodumäng ja mõtleme ainult võidust. Väga loodan, et kõik meie mängijad panevad kõik oma jõu välja selles mängus.»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Mida võib siin öelda – derbimäng on derbimäng. Võistkondades on toimunud koosseisumuutused ning mõlemale poolele on see kohtumine ülioluline. Sellises mängus, kus iga võistkond on väga motiveeritud ja tahab võita, võib iga viga olla kriitiline. Usun, et meie võistkond teeb neid vigu vähem.»

Sillamäe kaitsja Deniss Tjapkin: «Tuleb parandada oma eelmise vooru vigu, kuna meie eelmise mänguga ei saa rahul olla. Loodame, et fännid tulevad Narva meid toetama, et saaksime neid rõõmustada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles