VAATA JÄRELE: kümnekesi lõpetanud Levadia murdis Flora hilise penaltiga maha ja marssis poolfinaali (4)

Evald Tipneri karikavõistluste veerandfinaalid algasid pauguga, sest esimeses mängus pidasid põneva lahingu FCI Levadia ja FC Flora. Levadia jäi hilisest penaltist 2:1 peale, ehkki lõpetas kümnekesi.

Sündmustevaese avapoolaja esimese tipphetke eest hoolitses Ken Kallaste, kes lõi 27. minutil latti. 37. viis Erko Jonne Tõugjas aga Daniil Kuraksini hea eeltöö järel Flora juhtima. Levadia reageeris pausilt naastes kahe vahetusega ja jõudis kohe ka sihile, kui nurgalöögi järel saatis meestesummast palli võrku Mihkel Ainsalu.

Mõlemapoolsete võimalustega teise poolaja võtmesündmused toimusid lõpu eel. 87. minutil realiseeris Joao Pedro ülitäpse löögiga Felipe Felicio teenitud penalti ja viis Levadia 2:1 ette. Üleminutitel läks meeste vahel kahel korral veel rüseluseks, mille tulemusena Levadia brasiillasest ründaja Felicio eemaldati.

Vähemusse jäänuna suudeti aga edu hoida ja tagati esimese meeskonnana pääs poolfinaali. Ülejäänud kolm poolfinalisti selguvad kolmapäeva õhtul, kui vastamisi on Nõmme Kalju ja Tallinna Kalev, Läänemaa ja Viimsi ning Soccernet TV ülekandes Paide Linnameeskond ja Kuressaare.

Protokoll:

9. aprillil kell 19.00 Sportland Arenal

Tallinna FCI Levadia - Tallinna FC Flora 2:1 (0:1)
48. Mihkel Ainsalu, 87. pen. Joao Pedro - 37. Erko Jonne Tõugjas

Hoiatused: 67. Alexandre Lopes Gomes, 78. Heitor dos Santos, 90+1. Til Mavretic, 90+1., 90+2. Felipe Felicio, 90+2. Mark Oliver Roosnupp - 66. Marco Lukka, 90+1. Kristen Lapa, 90+2. Robert Veering
Eemaldamine: 90+2. Felipe Felicio
Mänguolud: +13, päikesepaisteline ilm, kunstmuru heas seisukorras
Pealtvaatajaid: 827
Peakohtunik: Kevin Kaivoja
Abikohtunikud: Petteri Schultz, Riivo Stolts
Neljas kohtunik: Jagnar Jakobson
VAR: Kristo Tohver
AVAR: Thor Vaas

Levadia: Oliver Ani, Michael Schjönning-Larsen, Heitor dos Santos, Rasmus Peetson, Ken Kallaste (84. Til Mavretic), Mihkel Ainsalu, Alexandre Lopes Gomes (71. Til Mavretic), Nikita Vassiljev (46. Richie Musaba), Mark Oliver Roosnupp, Joao Pedro, Ahmad Gero (46. Felipe Felicio).
Varus: Karl Andre Vallner, Edgar Tur, Felipe Felicio, Til Mavretic, Robert Kirss, Richie Musaba, Frank Liivak, Aleksandr Zakarljuka, Bourama Fomba.

Flora: Kristen Lapa, Robert Veering, Erko Jonne Tõugjas, Mihhail Kolobov, Kristo Hussar, Vladislav Kreida (56. Marco Lukka), Markus Soomets, Maksim Kalimullin (84. Oliver Nikola Cekredzi), Daniil Kuraksin (70. Rauno Alliku), Nikita Mihhailov, Mark Anders Lepik.
Varus: Evert Grünvald, Marco Lukka, Rauno Alliku, Oliver Nikola Cekredzi, Tristan Pajo, Oscar Pihela, Sander Alamaa, Gregor Rõivassepp, Roland Lukas.

Tekstipõhine LIVE-ülekanne:

Enne mängu:

2024. aasta esimene Tallinna derbi toimub mõnevõrra teistsuguses olukorras kui eelmise aasta oma. Kuigi staadion ja mängu toimumise kuu on samad - ka mullu ristati esimest korda mõõgad aprillikuisel Sportland Arenal -, siis jõudude vahekord on senise hooaja põhjal selgelt Levadia poole kaldu.

Eelmise aasta esimese vastasseisu ajaks seisid kaks Tallinna hiidu teineteise kõrval Premium liiga tipus, kui mõlemal oli viie võidu ja kahe viigi järel kirjas 17 silma. Tänavu on lood hoopis teised - Levadia jätkab liigas viie vooru järel ainsana täiseduga, väravate vahe on neil lausa 21:1, see-eest valitsev Eesti meister Flora on viies ning nad on juba liidrist seitsme punkti kaugusel. Aga nii palju liigast, see mäng toimub ikkagi karikavõistluste raames.

Kuidas läksid kahel klubil eelmised karikavõistlused? Lühidalt: kummalgi pole põhjust rõõmust lakke karata, aga kui peaks valima, kellel läks nirumalt, siis selle tiitli saab kindlalt endale Levadia. Nende karikateekond sai läbi ütlemata vara, kui nad jäid 2022. aasta augustis 1/16-finaali kohtumises 0:2 alla Nõmme Kaljule ... See on miski, mida tahab iga rohesärki kandev indiviid unustada.

Floral nii halvasti ei läinud. Samas neil oli ka parem loosiõnn. Rohevalged murdsid toona oma teekonnal maha siis veel kõrgliigasse kuulunud Tallinna Legioni, seejärel Esiliigas palliva Elva. Keerulisemaks läks alles veerandfinaalis, kus vastas oli FC Kuressaare. Poolfinaalis seljatati Tartu Tammeka ning kuna finalis astuti vastamisi Narva Transiga, võis eeldada, et karika tõstavad pea kohale florakad. Aga ei - Trans võitis 2:1 ning tassis trofee piirilinna.

Levadia on teel selle aasta veerandfinaali heidelnud vaid Tartu meeskondadega - 1/16-finaalis olid nad 6:2 üle Esiliiga B-s tegutsevast Tartu Kalevist, järgmises ringis aga 4:2 parem Tammekast. Flora alistas 1/16-finaalis 1:0 Pärnu Vapruse ning kaheksandikfinaalis 10:0 Elva. Mäletatavasti toimus viimane matš talvistes tingimustes, kus lisaks vutipallile võis näha ka suuski.

Aga täna on tingimused kevadised, lund pole tarvis karta. Kas kevadisel Sportland Arenal sammub karikavõistluste poolfinaali Levadia või Flora, selgub juba täna õhtul. Avavile kõlab kell 19.

Levadia peatreener Curro Torres: "Soovime karikasarjas jätkata. Derbi on derbi, soovime anda parima versioon endast, et võtta võit väga hea võistkonna vastu."

Levadia ääreründaja Frank Liivak: "Levadia-Flora vastasseis räägib enda eest. Tulemas on põnev ja raske mäng, ning ootame kõiki meie toetajaid staadionile kaasa elama, et Levadia teekond Tipneri karikas saaks jätkuda."

Flora väravavahtide treener Aiko Orgla: "Et karikas järgmisesse ringi jõuda, on vaja meil Levadia alistada. Hooaja algused on kahel klubil olnud üsna erinevad, aga hetkel loeb vaid üks mäng. Derbi on derbi ja seda mängu oodatakse alati suure põnevusega. Oleme Levadiat korralikult analüüsinud ja trennis asjad läbi käinud - nüüd on vaja sooritada teisipäeval eksam."

Flora poolkaitsja Markus Soomets: "Derbi on alati koht, kus mängus on rohkem, kui pealtnäha tundub. Läheme mängule võitlema ja võitma."

SEOTUD MÄNGUD
Kommentaarid

Kebab   •  
(91.129.109.***)
Tore uudis. Miks seltsimees Vassiljev ei mänginud? Läks juba Venemaale?
boobek   •  
(88.196.169.***)
Oodatakse kuni olukord maha jahtub.
Barcelona1   •  
(87.119.178.***)
Levadia on ikka võimas sellel aastal 👏
tarmo treimann   •  
(146.255.183.***)
Neutraalne Vassiljev on neutraalses Šveitsis. Küll mitte põgenik vaid asja pärast, treenerikoolitusel

Sisene
Enne kommentaari avaldamist tutvu Soccernet.ee kommentaaride hea tavaga.
TULINE KRAAM
Pikk ette (ja ise järele) | Flora ja Paide on justkui Levadia topeltagendid
EESTLASED VÕÕRSIL
Pika vigastuspausi lõpetanud Mattias Käit: pidin platsile minema nii, et ei jõudnud isegi soojendust teha, aga õnneks kõik oli okei
PIHTAS, PÕHJAS!
Videokohtunik | Levadia teenis ühe rünnakuga kaks penaltit, VAR röövis Kalevilt keskkaitsja
JALKAJUTUD
RISTNURK
Koht
Võistkond
M
V
V
K
VV
P
1.
Tallinna FCI Levadia
9
8
1
0
29:3
25
2.
Nõmme Kalju FC
8
5
2
1
18:9
17
3.
Paide Linnameeskond
9
5
1
3
16:10
16
4.
Tallinna FC Flora
9
3
4
2
17:15
13
5.
Tartu JK Tammeka
8
3
2
3
10:8
11
6.
FC Kuressaare
8
3
1
4
15:21
10
7.
JK Tallinna Kalev
9
2
3
4
11:15
9
8.
Pärnu JK Vaprus
8
2
1
5
9:16
7
9.
JK Narva Trans
8
1
2
5
8:26
5
10.
FC Nõmme United
8
1
1
6
4:14
4
SOCCERNET TV
VIIMASED PILDIGALERIID
PREMIUM LIIGA TABEL
Tallinna FCI Levadia
25
Nõmme Kalju FC
17
Paide Linnameeskond
16
Tallinna FC Flora
13
Tartu JK Tammeka
11
FC Kuressaare
10
JK Tallinna Kalev
9
Pärnu JK Vaprus
7
JK Narva Trans
5
FC Nõmme United
4
OTSEÜLEKANDED

Soccernet.ee selle nädala otseülekanded:

  • K 19.00 Kalev - Flora (Premium liiga)
  • R 19.00 Kalju - Tammeka (Premium liiga)
  • L 12.30 Viimsi - Tabasalu (Esiliiga)
  • L 14.30 United - Kuressaare (Premium liiga)
  • L 17.00 Trans - Vaprus (Premium liiga)
  • L 19.00 Paide - Kalev (Premium liiga)
  • P 19.00 Tabasalu - Tammeka (naiste Meistriliiga)
  • KÕIK näidatud mängud ja kava on siin!

https://www.zone.ee/
SOCCERNETI FOORUM - FÄNNIDE KOHTUMISPAIK!

Räägi kaasa aktuaalsetel jalgpalliteemadel või muudel huvipakkuvatel teemadel! Külasta Soccernet.ee foorumit!

TEAD ROHKEM?

Aita Soccernet.ee kajastust paremaks muuta.

Saada uudisvihje uudised@soccernet.ee!

VÄLISMAA ERILOOD

Soccernet.ee pakub pikemat lugemist ka välismaa jalgpalli huvilistele. Loe järele!